Usain Bolt jadi pemilik bersama organisasi e-sukan WYLDE

ORGANIASI e-sukan Ireland, WYLDE mengumumkan bintang sukan terkenal dan pemenang pingat Olimpik, Usain Bolt menyertai mereka sebagai pemilik bersama.

Menjadi sebahagian daripada organisasi, Bolt akan menyokong misi organisasi dengan mengamalkan komitmen yang kuat terhadap kepelbagaian dan keterangkuman.

Selain itu, sebagai pemilik bersama dan ahli aktif pasukan kepimpinan, Bolt akan terlibat dalam pelbagai aktiviti yang tertumpu pada peningkatan jenama WYLDE.

ARTIKEL BERKAITAN: Nantikan kemeriahan skin kereta mewah… segalanya hasil kerjasama PUBG Mobile-Lamborghini

ARTIKEL BERKAITAN: Syarikat permainan video EA boikot Rusia dan Belarus dalam program e-sukan

“WYLDE sedang dalam perjalanan untuk menjadi salah satu jenama terbesar dalam sukan yang paling pesat berkembang di dunia dalam e-sukan, seperti dalam trek dan padang, adalah penting untuk mempunyai sifat kompetitif dan mentaliti untuk menang.

“Saya berharap dapat bekerjasama dengan pasukan kepimpinan WYLDE untuk membantu pemain kami mencapai potensi mereka, sambil turut menjaga kesihatan fizikal dan mental mereka,” kata Usain Bolt yang merupakan Pemilik Bersama WYLDE.

WYLDE yang berpangkalan di Dublin, Ireland, diasaskan dua tahun lalu oleh Steve Daly dan David Cronin.

Daly sebelum ini merupakan jurubank pelaburan di JP Morgan, manakala Cronin ialah Presiden dan Ketua Eksekutif American Ireland Funds dan pemegang saham pengasas syarikat teknologi Ireland QUMAS.

WYLDE kini mempunyai sebuah pasukan yang bersaing dalam Rainbow Six Siege, VALORANT, Rocket League dan FIFA.

Bolt ketika memenangi acara 100 meter semasa Olimpik 2008.

Pada tahun 2021, WYLDE menubuhkan sebuah akademi untuk memupuk bakat baharu dalam e-sukan dengan menganjurkan kejohanan komuniti dan menyediakan bimbingan profesional kepada bakat muda

Organisasi itu juga turut menganjurkan beberapa Kem Permulaan WYLDE di seluruh Eropah.

Dengan kerjasama terbaharu bersama Bolt, WYLDE juga merancang untuk menjadi tuan rumah kem boot Jamaica pada 2022.

“Usain bakal membawa WYLDE ke peringkat seterusnya. Dengan pengalaman berdaya saing yang luas dan mentaliti pemenang Olimpik, bimbingannya akan menjadi tidak ternilai ketika kami sedang membina struktur profesional untuk menyokong pembangunan pemain kami,” ujar Cronin.

Menurut keluaran itu, organisasi tersebut kini terlibat dalam perbincangan penajaan dengan beberapa jenama global yang memberi tumpuan untuk memasuki industri e-sukan. -esportsinsider

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Sumber dari mStar

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Post

Piala Dunia 2022: Sepanyol bertembung Jerman peringkat kumpulan

Next Post

Hope Solo ditahan memandu dalam keadaan mabuk, bahayakan nyawa anak kembar

Related Posts