Piala MFL: Bukan lagi rahsia, Endrick & Arribas bakal gegarkan gawang TFC II – Sukan


MENJELANG aksi akhir Piala MFL pada Sabtu, Johor Darul Takzim II (JDT) dijangka bakal diperkuatkan dengan kehadiran tiga pemain import daripada skuad utama.

Sebelum ini, media melaporkan kelibat Endrick dos Santos, Shane Lowry dan Oscar Arribas dilihat turut menjalani sesi latihan di Stadium Cheras, Kuala Lumpur bersama pasukan JDT II.

Kehadiran tiga pemain ini sekaligus memberi petanda bahawa mereka akan memperkuatkan skuad JDT II untuk merebut Piala MFL menentang Terengganu.

Dalam peraturan Piala MFL, setiap pasukan yang bertanding dibenarkan menggunakan lima slot pemain iaitu maksimum 3 pemain import dan pemain tempatan yang melebihi umur dalam senarai skuad menurut wartawan sukan Astro Arena.

Jersi JDT menjelang perlawanan akhir Piala MFL. — MFL

Namun posting baharu Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) tentang jersi-jersi pemain pasukan Terengganu FC II dan JDT II yang telah tersedia dalam bilik persalinan mengesahkan bahawa Endrick dan Arribas akan berada bersama skuad Harimau Selatan malam ini (Sabtu).

Ini sekali gus bakal menyukarkan misi TFC II untuk merangkul trofi Piala MFL selepas JDT II tidak pernah menewaskan skuad Hairuddin Omar dalam perlawanan liga.

Dalam gambar itu, Endrick bakal mengenakan nombor 32 manakala Arribas pula menyarung jersi 42 seperti Arif Aiman dalam skuad Harimau Selatan.

Skuad kendalian Hairuddin Omar perlu bersedia menghadapi ancaman berbisa pasukan JDT yang bakal diperkuatkan lagi dengan kehadiran tiga pemain berpengalaman ini. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Aksi Perak FC pernah jadi platform bintang import lawan pikat coach skuad Gambia – Sukan

Next Post

Empat pemain utama JDT gagal bantu pasukan adik rangkul trofi Piala MFL – Sukan

Related Posts