MFL perkenal tiket baharu final Piala FA, harga sama macam tahun lepas – Sukan


LIGA Bola Sepak Malaysia (MFL) pada Khamis mengumumkan untuk mengekalkan harga tiket perlawanan akhir Piala FA 2022 antara Terengganu FC (TFC) dan Johor Darul Takzim (JDT) di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur yang dijadual berlangsung pada pukul 9 malam, 10 September ini.

Ketua Pegawai Eksekutif MFL, Stuart Ramalingam berkata, senarai harga tiket perlawanan berkenaan dikekalkan seperti aksi final tahun 2021 bermula dengan General Admission berharga RM50 dan RM70, Premium Granstand (RM150) serta satu kategori baharu VIP Grandstand (RM200).

“MFL menetapkan empat ‘tier’ harga tiket bagi perlawanan akhir Piala FA 2022 dengan masih mengekalkan harga asal meskipun saban tahun berdepan dengan peningkatan kos penganjuran.

“Empat ‘tier’ tiket ini dapat memberi lebih pilihan kepada penyokong untuk mendapatkan tiket bagi menyaksikan perlawanan final itu nanti,” katanya menerusi kenyataan dikeluarkan MFL pada Khamis.

Badan pentadbir bola sepak itu turut mengumumkan sebanyak 78,000 tiket disediakan bagi perlawanan akhir tersebut dan urusan penjualan tiket diserahkan kepada setiap kelab untuk penyokong masing-masing.

“Ini adalah bagi memastikan tiket yang dijual dapat dibeli oleh penyokong pasukan finalis secara sama rata dan adil,” menurut kenyataan itu.

Maklumat lanjut mengenai proses jualan tiket kepada penyokong akan dimaklumkan oleh pihak TFC dan JDT dalam masa terdekat. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Legenda Selangor tahu tugas berat menanti Nidzam Jamil – Sukan

Next Post

‘Itu antara Boris dan pengurusan’ — S. Balachadran – Sukan

Related Posts