Lepaskan pemain JDT: Kalau tiada dalam jadual FIFA, buang masa dan tiada faedah. Tapi kalau ada… — TMJ – Sukan


KELAB bola sepak Johor Darul Takzim (JDT) sentiasa bersedia memberi pelepasan kepada pemainnya mewakili skuad negara sekiranya mana-mana kejohanan yang disertai dalam kalendar Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA).

Pemilik kelab JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim bertitah jika syarat itu dipenuhi, baginda juga tidak teragak-agak meminjamkan fasiliti serta kepakaran dimiliki kelab berkenaan sebagai tanda sokongan penuh kepada skuad Harimau Malaya dalam menghadapi sebarang kejohanan.

“Saya akan sentiasa mengizinkan dan beri sokongan sepenuhnya, tetapi kalau tiada dalam jadual FIFA, bagi pandangan saya sebagai orang yang membayar gaji pemain, benda itu tiada faedah dan membuang masa.

“Jadi kalau kalendar FIFA atau mana-mana pertandingan FIFA, memang bukan sahaja saya memberikan pemain malah sedia tawarkan pasukan kebangsaan apa sahaja teknologi dan fasiliti JDT yang mereka boleh pakai misalnya mereka akan berlatih di Padang Seri Gelam, Johor Bahru malam ini,” katanya.

Tunku Ismail berkata demikian pada sidang media selepas berkenan berangkat merasmikan projek penggantian rumput baharu di Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ), pada Sabtu.

TMJ dan Hannah Yeoh sewaktu merasmikan projek penggantian rumput baharu di SNBJ pada Sabtu. — Facebook/JDT

Baginda juga menegaskan semangatnya dalam memberikan sokongan penuh kepada skuad Harimau Malaya tidak berganjak sama sekali.

“Kami beri sokongan penuh kepada pasukan kebangsaan dan apa sahaja program latihan persiapan mereka,” katanya.

Kenyataan Tunku Ismail itu sekali gus menepis tanggapan penyokong bola sepak negara sebelum ini bahawa kelab JDT itu tidak mahu melepaskan pemainnya daripada menyertai skuad kendalian Kim Pan-gon.

Isu tersebut turut dibangkitkan penyokong yang melihat JDT seolah-olah tidak mahu melepaskan pemain mereka bagi menghadapi kejohanan Piala AFF 2022 biarpun dipanggil Pan-gon.

Terdahulu, proses penggantian rumput jenis ‘Cow Grass’ kepada ‘Zeon Zoysia’ di SNBJ, yang ditaja Tunku Ismail bermula secara rasmi pada Sabtu.

Turut hadir pada majlis itu, Menteri Belia dan Sukan Hannah Yeoh dan Timbalan Menteri Adam Adli Abd Halim. — Bernama

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Lama menghilang, rupanya Sumareh ada tugas khas sebelum aksi JDT-Selangor – Sukan

Next Post

Kelantan ditangguh tuan rumah SUKMA: Kena tanya Hannah Yeoh — Wan Roslan – Sukan

Related Posts