Kelantan FC terus gah di persada Liga Perdana – Sukan

KELANTAN FC mengukuhkan cengkaman takhta Liga Perdana apabila menewaskan Skuad Projek FAM-MSN 1-0 dalam aksi di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu, Kelantan pada Jumaat.

Anak buah Rezal Zambery Yahya yang tampil dengan momentum kemenangan 2-0 ke atas Kuching City pada 31 Julai lalu dilihat bermula garang sebaik bermula perlawanan.

Bagaimanapun, deretan peluang dimiliki The Red Warriors (TRW) gagal diterjemahkan dalam bentuk jaringan sepanjang 45 minit separuh masa pertama.

Bersambung babak kedua, Rezal Zambery memperkemaskan corak permainan pasukan tuan rumah, namun jentera serangan masih gagal menjelmakan penyudah.

Kemasukan Abdul Latif Suhaimi menggantikan Shahrul Igwan pada minit ke-66 ternyata kembali menghidupkan kembali jentera serangan tuan rumah.

Abdul Latif yang menyertai TRW pada jendela perpindahan kedua akhirnya menjelmakan jaringan minit ke-76’ untuk tiga mata TRW.

Tiga mata berharga itu membolehkan TRW kendalian Rezal Zambery mengungguli Liga Perdana dengan 32 mata selepas mengharungi 13 perlawanan.

Pesaing terdekat TRW, Johor Darul Takzim (JDT) II pula yang telah mengharungi 12 perlawanan berada di kedudukan kedua dengan 26 mata. — Sinar Harian

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Jurulatih bakal direhatkan jika tewas, 2 nama ‘familiar’ kena petik – Sukan

Next Post

Selamat tinggal Rodriguez, selamat datang Lucero? – Sukan

Related Posts