Ikat kontrak 2 tahun, Perak FC perlukan telatah, semangat Sunday Afolabi – Sukan

JODOH pemain import dari Nigeria, Sunday Kolawole Afolabi bersama Perak FC masih kuat apabila kedua-dua pihak telah bersetuju untuk menyambung kontrak selama dua tahun lagi.

Persetujuan itu dibuat setelah pihak Perak FC mengakui berpuas hati dengan persembahan dan komitmen tinggi yang dipamerkan Afolabi terhadap pasukan itu.

Perkara itu diumumkan Ketua Pegawai Eksekutif Perak FC, Bobie Farid Shamsuddin yang turut kagum dengan usaha pemain berusia 23 tahun itu untuk menyesuaikan diri dengan budaya tempatan.

“Sunday (Afolabi) datang kepada kami sebagai bakat asal, tetapi beliau seorang yang berhati besar dan sentiasa menginginkan untuk menang.

“Kami mahukan sikap seperti ini, untuk membawa kelab kembali ke zaman kegemilangannya. Beliau masih muda dan mengambil masa untuk mempelajari budaya Malaysia.

“Semangat dan telatah beliau adalah apa yang kami perlukan untuk membina semula pasukan lama yang dirindui peminat ketika separuh musim ini,” katanya dalam satu kenyataan pada Sabtu.

Sementara itu, Afolabi mengakui gembira dengan keputusan pihak pengurusan Perak FC.

“Saya sangat teruja apabila menjadi sebahagian daripada Perak FC dan gembira dengan sambutan yang mereka berikan kepada saya. Saya datang untuk meningkatkan prestasi kerjaya saya.

“Hubungan antara saya dan pasukan sangat mesra dan saya akan terus bersungguh-sungguh pada setiap perlawanan,” katanya.

Sebagai rekod, Afolabi menyertai Perak FC pada Jun 2022 dan pernah bermain di beberapa kelab di Portugal, Slovakia dan Republik Czech.

Terdahulu ketika aksi berdepan Kelantan FC, gelagat Afolabi menari dan cuba membuat provokasi mencuri perhatian umum sebelum Perak FC menang 2-1 dalam aksi Liga Perdana pada Rabu. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Post

‘Nak bagi cadangan biarlah masuk dek akal’ — FAM ulas penyokong minta Subkhiddin adili Piala FA – Sukan

Next Post

Casual Perak yang mula dulu, Kelantan FC tiada kompromi – Sukan

Related Posts