Gerun barisan Gajah Perang lebih garang, Mukhairi mahu Harimau Muda cipta kejutan – Sukan


‘KEKALAHAN berturut-turut menentang Thailand mesti ditamatkan’.

Itulah laungan daripada ketua pasukan Harimau Muda, Mukhairi Ajmal Mahadi menjelang persediaan skuad kebangsaan berdepan Thailand dalam perlawanan terakhir Kumpulan H dalam aksi kelayakan Piala Asia Bawah 23 Tahun (B-23) AFC di Stadium Chonburi, Thailand pada Selasa.

Tahun ini skuad muda kebangsaan tewas dua kali kepada Gajah Perang dengan keputusan 0-2 dalam peringkat kumpulan Sukan SEA Kemboja dan 3-4 dalam penentuan sepakan penalti selepas seri 0-0 untuk menentukan kedudukan ketiga serta keempat Piala AFF B-23 di Stadium Rayong Provincial, Thailand.

Sekitar aksi ketua pasukan Harimau Muda, Mukhairi dikawal ketat oleh pemain Filipina. — Facebook/FAM

Mukhairi menginginkan agar skuad Harimau Muda bakal memberi kejutan kepada pasukan Thailand dalam pertemuan ketiga mereka tahun ini.

Dengan menewaskan Thailand bimbingan Issara Sritaro, Malaysia akan muncul juara kumpulan dengan sembilan mata selepas sudah menewaskan Bangladesh 2-0 dan Filipina 4-0.

“Thailand tidak membawa pemain utama mereka dalam kejohanan AFF sebelum ini seperti kami. Bagi kelayakan sekalipun, mereka telah membawa pemain terbaik mereka seperti Leon James, Airfan Doloh dan Anan Yodsangwal, jadi ia akan berbeza.

“Mereka akan menjadi lebih kuat tetapi kami juga mempunyai beberapa pemain terbaik dalam barisan kami yang bermain sebagai satu pasukan sekarang. Kita perlu menunjukkan bahawa kita boleh mengejutkan negara tuan rumah.

“Kami terus tewas kepada mereka tetapi kali ini mesti berubah. Motivasi kami adalah untuk ke pusingan seterusnya dan untuk itu berlaku, kami perlu menang dan mengungguli kumpulan,” kata pemain tengah itu.

Pemain seperti pemain sayap T. Saravanan, bek sayap V. Ruventhiran dan Azam Azmi Murad, penyerang Fergus Tierney dan bek tengah Harith Haiqal Adam Afkar mempamerkan aksi cemerlang setakat ini dalam kejohanan itu.

Melihat kepada prestasi semasa skuad Harimau Muda, pengurus pasukan Datuk Seri Shahril Mokhtar percaya mereka boleh menewaskan pasukan Thailand.

“Pastinya pasukan Thailand sudah bersedia tetapi pemain kami berada dalam keadaan baik. Saya tahu mereka akan memberikan perlawanan yang baik kepada mereka,” ujarnya. — The Star

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Elak beri tekanan kepada atlet, Malaysia ambil langkah selamat sasar 27 pingat di Sukan Asia – Sukan

Next Post

Tubuh kecil tak halang Faisal Halim pamerkan aksi cemerlang – Sukan

Related Posts