Fadhli jawab khabar angin kaitkan perpindahan ke Negeri Sembilan – Sukan


SEJAK kebelakangan ini, timbul ura-ura baharu yang mengatakan pertahanan Johor Darul Takzim (JDT), Fadhli Shas bakal menyertai Negeri Sembilan FC musim depan.

Perkara itu adalah kerana pemain berusia 31 tahun itu dilihat sebagai pengganti sesuai kepada bek tengah, Khuzaimi Piee yang dikatakan bakal berpindah ke Selangor FC.

Pertahanan skuad Jang itu sememangnya menjadi buruan pasukan-pasukan Liga Malaysia selepas menikmati satu musim yang cemerlang, yang mana juara Liga Perdana 2021 tersebut menamatkan saingan di kedudukan keempat.

Hal itu dibuktikan dengan pasukan kendalian K Devan terbabit merekodkan tujuh perlawanan tanpa dibolosi dalam Liga Super dengan kesemua perlawanan tersebut menampilkan pemain itu.

Bagaimanapun, usaha untuk mendapatkan pengganti kelihatan sukar selepas pemain itu bukanlah seperti pertahanan lain apabila dia dilihat tenang ketika dalam penguasaan bola.

Khuzaimi difahamkan sudah mengucap salam perpisahan dengan Negeri Sembilan FC. — Facebook/Negeri Sembilan FC

Selain itu, hantaran Khuzaimi jarang mengecewakan, yang mana skuad Jang mampu merancang gerak balas pantas atau mengelak pasukan lawan daripada terus mengasak kubu pertahanan mereka.

Tetapi, bagi penyokong, Fadhli dilihat sebagai satu calon sesuai selepas dia menunjukkan prestasi konsisten sepanjang berada di Melaka United secara pinjaman musim lalu.

Khabar angin itu mula membanjiri media sosial selepas beberapa media tempatan melaporkan perpindahan itu sudah dimuktamadkan dan hanya menunggu pengumuman rasmi daripada kesemua pihak.

Oleh itu, untuk mendapatkan pengesahan akan perkara itu, Majoriti menghubungi pertahanan JDT itu dalam usaha menjawab khabar angin yang berlegar.

“Waalaikummusalam, belum pasti lagi,” katanya ringkas.

Fadhli Shas (kanan) dipinjamkan buat tempoh semusim ke Melaka United tahun ini. — Facebook/Melaka United FC

Perkara itu seakan-akan menjawab ura-ura yang bertebaran ketika ini dengan pemain berkenaan difahamkan masih terikat dengan pasukan selatan tanah air itu.

Namun, dengan masih ada pihak yang menegaskan Fadhli sudah memilih skuad Jang itu selepas memahami saingannya dalam skuad Harimau Selatan semakin mencabar dengan kehadiran bintang-bintang baharu.

Untuk rekod, pemain kelahiran Lumut, Perak itu beraksi dengan konsisten ketika dipinjamkan ke skuad Hang Tuah meskipun berdepan dengan isu pengurusan dan kewangan sepanjang musim.

Dalam aksi Liga Super, Fadhli hanya tidak diturunkan sebanyak enam kali dengan dua daripadanya merupakan pertemuan dengan JDT, yang mana membuktikan kepercayaan penuh diberikan terhadapnya.

Tetapi, melihat kepada nasib Melaka United musim depan, pemain tersebut dijangka bakal pulang ke dalam pangkuan majikannya dan diletakkan ke dalam pasukan simpanan. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Baru 17 tahun, ubi muda mula diintai sertai JDT musim depan? – Sukan

Next Post

Kecoh spekulasi nak beli tonggak muda Selangor, ini jawab Norizam – Sukan

Related Posts