Devan dijangka ‘move on’, ex coach Pahang jadi sasaran kendali skuad Jang – Sukan


BARU-BARU ini, penyokong bola sepak tanah air dikejutkan dengan beberapa pasukan Liga Malaysia (Liga M) kini menghadapi masalah dalaman.

Meskipun tidak menyatakan secara terperinci masalah dalaman tersebut namun peminat tempatan seperti sudah dapat menjangkakan bahawa pasukan Liga M itu mengalami isu tunggakan gaji untuk saingan musim ini.

Bukan dua atau tiga malah enam pasukan yang dikhabarkan mengalami masalah tersebut sehingga terdapat beberapa pemain sudah mula angkat kaki.

Difahamkan bukan sahaja pemain malah Ketua Jurulatih turut menerima tempias berikutan masalah dalaman tersebut.

Zainal Abidin pernah mengharumkan nama skuad Tok Gajah ketika tahun-tahun perkhidmatannya sebelum ini. — Facebook

Dalam pada itu, menerusi satu ciapan di Twitter, T. Avineshwaran, Negeri Sembilan FC (NSFC) dikhabarkan sedang mengintai peluang untuk merekrut bekas Ketua Jurulatih Sri Pahang FC, Datuk Zainal Abidin Hassan sebagai pengendali pasukan itu untuk musim depan.

Ia sekali gus menunjukkan bahawa khidmat K. Devan bersama skuad Jang akan berakhir.

“Jika K. Devan move in, Negeri Sembilan dalam misi untuk memilih Datuk Zainal Abidin Hassan untuk menjadi Ketua Jurulatih musim depan,” katanya.

Selain itu, pemerhati bola sepak tanah air itu turut mengatakan bahawa Penang FC kini mula memetik nama Devan untuk mengemudi pasukan tersebut musim depan.

Selain Devan, nama P. Maniam juga pernah dicadangkan untuk mengemudi skuad Harimau Kumbang itu namun bekas pengendali Petaling Jaya City FC (PJ City) memilih menjadi sebahagian barisan kejurulatihan Harini FT musim ini.

Untuk rekod, skuad Jang kini berada di kedudukan ke-10 apabila hanya meraih empat kemenangan dengan mengutip 21 mata selepas 23 perlawanan Liga Super 2023. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

[VIDEO] Trik licik Liridon main peranan hantar TFC ke final Piala Malaysia – Sukan

Next Post

[VIDEO] Angkara aksi derbi, penyokong naik hantu rompak kedai merchandise kelab sebelum sepak mula – Sukan

Related Posts