Bekas tonggak Gergasi Merah kini jadi anak emas Teong Kim, tak pernah ‘miss’ satu game – Sukan


TONGGAK muda A. Shivan Pillay menjadi satu-satunya pemain yang bermula dalam semua perlawanan untuk Perak musim ini dan perkara itu pastinya kerana dia kemahuhan pengendali kelab, Datuk Lim Teong Kim.

Shivan yang berusia 22 tahun boleh bermain sebagai pemain tengah atau pemain tengah bertahan dan sering mendapat pujian orang ramai kerana kepelbagaian, kadar kerja dan tekniknya.

Namun, di sebalik kualiti yang dimiliki bekas pemain Petaling Jaya City itu, pasukannya Perak kini mengalami prestasi tidak menentu dalam Liga Super dengan hanya memenangi dua, seri tiga dan lima kalah selepas 10 perlawanan.

Skuad The Bos Gaurus berada di tangga ke-11 dengan sembilan mata dan akan meneruskan perlawanan mereka pada 20 Mei, menentang Selangor di Stadium Perak di Ipoh.

Shivan yang juga bekas pemain Selangor FC tahu bahawa pertemuan menentang bekas kelabnya akan menjadi ujian besar.

Shivan menyertai Perak FC pada awal musim ini.

“Tetapi kami tahu kami akan memberikan segalanya dan berharap ia akan membawa kepada keputusan yang baik,” katanya.

Walaupun pasukan itu tidak konsisten, Shivan percaya mereka bertambah baik dan berada di landasan yang betul dari segi prestasi.

“Apabila saya menyertai kelab, jangkaan tidak tinggi kerana kami sedang membina semula pasukan tetapi peminat mempunyai jangkaan lebih daripada itu. Mereka mahukan kejayaan segera.

“Kami meningkatkan permainan setiap perlawanan. Jurulatih LTK (Teong Kim) menuntut banyak daripada pemainnya.

“Saya telah bermain dengan baik di bawah bimbingannya, dan saya faham apa yang dia mahukan daripada setiap perlawanan. Itulah sebabnya saya dapat menjadi kesebelasan utama setiap perlawanan,” kongsinya.

Ketika perlawanan terakhir mereka menentang Kelantan, Perak menang 3-2 di Stadium Sultan Mohd IV di Kota Baru pada 28 April dan menyaksikan Teong Kim memberi cuti seminggu kepada anak-anak buahnya.

Walaupun liga berehat namun Teong Kim menyediakan program latihan untuk diikuti oleh semua pemainnya.

“Sepatutnya hanya beberapa hari, tetapi dia mengubah fikiran dengan memberi kami cuti seminggu. Tetapi kami diberi program untuk diikuti, jadi kami tidak kehilangan kecergasan atau sentuhan kami apabila kami kembali ke latihan.

“Momentum daripada perlawanan Kelantan masih ada, jadi kami percaya kami boleh memenangi perlawanan,” katanya. — The Star

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Sabah suka tolak tawaran? Saddil bukan pemain pertama ‘dipenjara’ The Rhinos – Sukan

Next Post

Piala Sudirman: Misi wajib menang jadi dorongan Malaysia layak ke suku akhir – Sukan

Related Posts