Ahli MKT Umno kongsi isu bola koyak di pusat NFDP Perlis, mohon tindakan segera Hannah Yeoh – Sukan


TIDAK boleh dinafikan bahawa kualiti program pembangunan bola sepak di negara masih jauh ketinggalan sekiranya hendak dibandingkan di rantau Asia Tenggara.

Selain pihak kejurulatihan yang kurang berpendidikan dalam melahirkan bakat muda, terdapat juga kekurangan dari segi fasiliti seperti mana sering didedahkan.

Berdasarkan perkongsian-perkongsian pernah dibuat sebelum ini, masalah padang tidak terurus serta ketiadaan alatan latihan diperlukan merupakan antara sebahagian perkara isu dihadapi program berkenaan.

Baru-baru ini, seorang lagi individu turut tampil untuk menceritakan situasi terbabit menerusi satu perkongsian di laman media sosial X (Twitter).

Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno, Fathul Bari Mat Jahya mendedahkan bahawa adanya masalah kemudahan yang dialami dalam salah sebuah pusat latihan kendalian Program Pembangunan Bola Sepak Negara (NFDP).

Fathul Bari berkongsi perkara itu menerusi satu ciapan di Twitter peribadinya. — Agensi

“Maaf YB Hannah Yeoh, cuma nak kongsikan aduan daripada jurulatih-jurulatih program NFDP Perlis yang berada di bawah kendalian KBS (Kementerian Belia dan Sukan). Perlis antara negeri yang menghasilkan tunas bola sepak terbaik.

“Jadi, mohon YB untuk bantu naik taraf peralatan sukan yang diperlukan untuk latihan. Aduan telah disampaikan oleh mereka sejak awal tahun,” ciapnya.

Hantaran itu dibuat berserta sekeping foto yang memaparkan beberapa biji bola sepak yang berada dalam keadaan koyak dan menyedihkan.

Sebelum ini, kualiti fasiliti di pusat latihan NFDP sering menimbulkan perbualan hangat dengan penyokong bola sepak tempatan mahukan perubahan segera dibuat.

Tetapi, sehingga kini, wujudnya perdebatan yang mempersoalkan sekiranya isu berkenaan sudah diselesaikan KBS mahupun Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM). — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Setaraf pemenang kasut emas Liga M, hatrik Ivan Mamut raih pujian melambung fans Sang Penyu – Sukan

Next Post

Dua budak nakal JDT boleh jadi teladan jika Kunimoto mahu kekal sarung jersi Harimau Selatan – Sukan

Related Posts